Animation (3D and 2D)

> Animatie productie en regie

Mijn voornaamste bezigheid is het bedenken en maken van 3D animatie. Met een opleiding in 3D Computer Animation & Visual Effects (CAV) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bezit ik niet alleen de techische vaardigheden om animaties te maken, maar ook om het volledige proces te regisseren. Naast 3D animatie heb ik ook veel ervaring met 2D animatie, met in het bijzonder digitale cutout: ouderwetse technieken met een hedendaagse uitvoering. Dit is een stijl waarin je snel tot eindresultaten kan komen en vaak krachtig en duidelijk kan communiceren.

> Karakters: ontwerp, modeling, rigging, animatie

 Naast het maken van volledige animaties ben ik in te huren voor het ontwerpen van karakters voor 2D en 3D animatie. Ook bestaande ideeën of schetsen voor karakters kunnen door mij klaargemaakt worden voor animatie. De aanschaf van een rigging systeem voor Autodesk Maya stelt mij in staat om karakters op een efficiënte manier te riggen, om vervolgens deze rigs helemaal naar de wensen van de animator aan te passen.

> Motion graphics

Motion graphics kunnen gebruikt worden om systemen of producten uit te leggen, een bepaalde boodschap over te brengen of om simpelweg een bepaalde sfeer neer te zetten. Geanimeerde logo’s, bumpers, leaders en titel sequenties vallen ook onder deze categorie. Mijn ervaringen hiermee, gecombineerd met mijn vaardigheden in illustratie en animatie, komen hier goed van pas.

Post production

> Visual effects

Door mijn kennis van Autodesk Maya en andere animatie paketten kan ik special effects realiseren om toe te passen op geflimd materiaal. Het is erg belangrijk dat er op de set een visual effects supervisor aanwezig is die weet wat er moet gebeuren om het gefilmde materiaal zo geschikt mogelijk te maken voor postproductie en compositing, iets waar u mij voor kunt inhuren. Op die manier zijn eventuele problemen tijdens de nabewerking te minimaliseren of te voorkomen.

> Compositing

Animatie, visual effects en gefilmd materiaal moeten allemaal naadloos in elkaar overgaan. Compositing zorgt ervoor dat alle losse elementen over elkaar heen komen te liggen zonder dat ze van elkaar zijn te onderscheiden. Dit doe ik in speciale software, zoals The Foundry Nuke, of in het wat breder toepasbare Adobe After Effects. Ook kunt u mij inhuren voor color grading van live action materiaal.

Web design

> Website ontwerp

Met kennis van html, css, php, mysql en javascript (jQuery) kan ik op maat gemaakte websites leveren. Vormgeving en gebruiksvriendelijkheid zijn daarbij belangrijk. Bij de oplevering van de site blijft de vraag: wie gaat het onderhouden? Als u dat zelf wilt doen, en u heeft weinig kennis van html, php of een ander protocol, dan heeft u een middel nodig om makkelijk uw site te kunnen updaten. Deze kunt u naast een volledig functionele website laten inbouwen, zoals beschreven onder het volgende kopje: website design met CMS.

> Website ontwerp met CMS

Een CMS (Content Management System) stelt u in staat om vanaf elke locatie uw website aan te passen in uw browser. Een WordPress site kan hiervoor uitermate geschikt zijn en is bovendien mijn specialisatie. WordPress is door middel van plugins en templates helemaal op maat te maken. Het is handig voor een eenvoudige site, maar is ook uit te breiden tot een volledige E-commerce toepassing met webshop, blog, en andere handige tools. U kunt bij mij ook terecht voor het omzetten van statische websites of bestaande templates naar een WordPress template. Wilt u meer weten over WordPress dan verwijs ik u graag door naar hun website.

> jQuery javascript-framework

jQuery is een javascript-framework dat het animeren van elementen op uw website, het maken van een aantrekkelijke gebruikers-interface, en het communiceren met de webserver (AJAX) een fluitje van een cent maken. Het is uitermate geschikt voor het maken van een rijke web omgeving wat tegenwoordig erg belangrijk is. Ik combineer het graag met WordPress, wat terug te zien in de geanimeerde elementen op mijn website. Bovendien kan ik jQuery combineren met jQuery UI om complete web applicaties te bouwen. Wilt u meer weten over jQuery dan verwijs ik u graag door naar hun website.
© Arjen Klaverstijn 2019